JONIT gaat de breedte in!!

23 februari 2017

Geen topsport zonder breedtesport. Al jarenlang heeft het tafeltennis in Nederland te maken met een vermindering van jeugdige tafeltennissers. Deze trend is ook zichtbaar bij de verschillende jeugdtoernooien die ons land rijk is. Uitdunning van het aantal breedtesporters betekent uitdunning van het aantal sporters die richting prestatief en zelfs topsport gaan.

Dit gegeven baart ook Stichting JONIT grote zorgen. JONIT staat voor Jeugd Ondersteuning Nationaal en Internationaal Tafeltennistalent. Waar wij ons tot voor kort bezighielden met het financieel ondersteunen van NTTB en haar jeugdige topsporters hebben we besloten onze doelstellingen te verbreden: door het ondersteunen van meer breedtesportactiviteiten binnen het jeugdtafeltennis zijn we van mening dat er meer jeugdige tafeltennissers bijkomen waarvan er een aantal mogelijk uiteindelijk richting prestatief en topsport tafeltennis gaan.

Dus heb je als vereniging een goed georganiseerde activiteit op het gebied van tafeltennis aan een groep jeugdige (tot 18 jaar) tafeltennissers en je kunt daarbij financiële ondersteuning gebruiken, schroom dan niet om een onderbouwde aanvraag in te dienen bij Stichting JONIT. Elke aanvraag zal worden beoordeeld op een aantal punten (aantal deelnemers, specifieke doelgroepen en een goede onderbouwing voor aanvraag) waardoor JONIT al dan niet overgaat tot financiële ondersteuning van het evenement.

Uiteraard blijven we ook het toptalent in Nederland ondersteunen door extra financiële bijdragen aan (internationale) stages en toernooien. Ook hiervoor dient vooraf een goed onderbouwde aanvraag te worden ingediend.

In ruil voor de financiële bijdrages vragen we in beide gevallen iets terug: een verslag van de activiteit aangevuld met beeldmateriaal dat JONIT kan gebruiken voor haar website en social media-uitingen.

Door deze verbreding van activiteiten hopen we een breder publiek aan te spreken en meer donateurs, sponsoren en fancardhouders te vinden en te binden, waardoor we meer middelen voor ondersteuning hebben.

Donateur worden van JONIT of meer weten over de JONIT Fancard en deze aan te schaffen? Bezoek onze website; www.stichting-jonit.nl

Enthousiast geworden over bovenstaand verhaal en je wilt je inzetten om van JONIT een groter succes te maken? We zijn nog op zoek naar uitbreiding van ons JONIT team. Meer weten? Stuur een mail aan: info@stichting-jonit.nl