Stichting JONIT

Pieter Huiskes – Voorzitter

PieterPieter Huiskes is geen onbekende in de tafeltenniswereld. Hij was onder meer jarenlang voorzitter van de NTTB afdeling Oost. Ambitie en lef zijn typerend voor zijn aanpak om tafeltennis op een hoger platform te tillen. Sinds oktober 2015 is hij voorzitter van de stichting. Pieter:  “Met de lancering van de website hebben we een belangrijke stap gezet om ons als stichting beter te kunnen presenteren en daarmee een breder publiek te bereiken om onze doelstellingen kenbaar te maken. Toen ik sprak over het voorzitterschap heb ik aangegeven dat ik het belangrijk dat we als bestuur er niet alleen voor staan. Dat zou geen zin hebben. Gelukkig zijn er voldoende personen die de schouders er onder willen zetten om samen via Jonit de Nederlandse talenten te steunen. Dat is een mooie basis om verder op te bouwen.”

Jetty Borgers – Secretaris/Penningmeester

JettyJetty Borgers heeft een lange staat van dienst als het gaat om haar tafeltennisactiviteiten. Dat geldt zeker ook voor JONIT, want vanaf de oprichting van de stichting (24 april 1998) is zij betrokken bij het reilen en zeilen van de organisatie. Op allerlei manieren heeft zij met haar collega-bestuursleden geprobeerd geld in te zamelen om de doelstelling zo goed mogelijk in te vullen. Jetty: “In de beginjaren hebben we veel donateurs aan ons gebonden en ik vind het heel mooi dat een groot aantal personen met een groot hart voor de tafeltennissport ons altijd trouw is gebleven. Ik ben ook heel blij dat we door allerlei acties, klein en groot, nog steeds een belangrijke financiële bijdrage kunnen leveren aan de ontwikkeling van tafeltennistalenten in Nederland. Door de jaren heen hebben we heel wat extra trainingsmogelijkheden mogelijk gemaakt. Daar ben ik trots op!”

Martijn Hulshof – Algemeen lid

MartijnMartijn Hulshof, in het dagelijks leven Partner bij Blue Capital Management en in zijn vrije tijd voorzitter van tafeltennis- en dynamictennisvereniging Litac heeft in 2013 een bewuste keuze gemaakt een bijdrage te leveren aan de ondersteuning van tafeltennistalenten in Nederland. Als vader van een tafeltennistalent ziet hij dagelijks wat deze kinderen er voor moeten doen en laten om zich te kunnen blijven ontwikkelen. Martijn: “Vele trainingsuren, reistijden, wedstrijden en toernooien zijn nodig om de aansluiting te kunnen vinden en houden bij de (internationale) tafeltennistop. Hiervoor is veel toewijding van spelers, maar ook ouders en trainers voor nodig. Ook financiële middelen zijn essentieel om de dromen van deze talenten mogelijk te maken. Hoe mooi is het dan dat Jonit via allerlei, vaak particuliere, initiatieven tafeltennistalent in Nederland financieel kan ondersteunen. Ik vind het mooi dat ik via deze functie hieraan een bijdrage kan leveren.”

Wouter Fokkens – Algemeen lid

Wouter Fokkens heeft zijn tafeltennissporen vooral verdiend in het Noordelijke tafeltennis. In de afdeling Noord was hij als bestuurslid actief met jeugdzaken in zijn portefeuille. Nu is onder meer de evenementen coördinator van die  afdeling en is hij de man achter de enthousiaste Facebook-activiteiten van de NTTB afdeling Noord.Voor tafeltennistalenten in Noord is hij zeker ook geen onbekende. Hij is al enkele jaren nauw betrokken bij de begeleiding van de selectie van de NTTB Jeugdcup. Wouter Fokkens: ,,JONIT is een mooi en goed initiatief. Wie de jeugd heeft, heeft de toekomst. Dat is een stelling die ik regelmatig onderstreep. JONIT zorgt voor financiële ondersteuning van de Nederlandse jeugdselecties waardoor ze extra nationale en internationale ervaring opdoen. Dat is goed voor hun ontwikkeling. Natuurlijk wil ik hieraan een steentje bijdragen. Ik wil er voor zorgen dat we meer naamsbekendheid krijgen en dus ook het doel bij meer mensen bekend is.”